Profiel en ervaring

Portretfoto1_De Mediator Noord is een jong bureau, maar met veel gesprekservaring. Binnen dit bureau bied ik, Maarten Buikema mijn diensten aan als Mediator en als Coach. Als manager en consultant Personeel & Organisatie heb ik jarenlange ervaring op het terrein van arbeidsgeschillen, samenwerkingsverbeteringen en coaching. Ook heb ik veel ervaring opgedaan in het bemiddelen tussen geschillen die liggen op het terrein van wonen, leven en samenleven. Daarom heb ik besloten om mij hier specifiek op te richten en de opleiding tot MfN Mediator te volgen. Mijn achtergrond is sociaal juridisch met een sterke oriëntatie op het terrein van Arbeidsrecht en Arbeidsverhoudingen.

De opleiding tot MfN Mediator heb ik afgerond. Ik volg in mijn aanpak de (strenge) voorwaarden van het MfN, maar sta er niet meer ingeschreven. Tevens krijg ik kritische feedback op mijn werkwijze via intervisie met andere mediators.

Mijn aanpak: betrokken, nuchter, praktisch en vooral goed luisteren. Mensen uitnodigen om net dat stapje extra te zetten in de communicatie. Ik probeer me vooral in te leven in de “wereld” van de klant, zonder mij mee te laten voeren in meningen of emoties. En ik laat mensen vooral zelf de oplossingen bedenken en kiezen, waardoor ze (hopelijk) weer het gevoel krijgen zelf meer controle over hun leven, werken of de kwestie die speelt, krijgen.